,

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεκτή ομόφωνα η τροπολογία - Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ρωμανός

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεκτή ομόφωνα η τροπολογία - Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ρωμανός Την τροπολογία Αθανασίου έκαναν δεκτές όλες οι πτέρυγες της Βουλής με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρση του αιτήματος για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία.
Μετά την εξέλιξη αυτή σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές ο Νίκος Ρωμανός διέκοψε την απεργία πείνας μετά από 31 ημέρες τρώγοντας μια φρυγανιά.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο οποίος το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και συνομίλησε αρχικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Βάσει της βελτιωμένης τροπολογίας που  κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα βάσει των όσων ανέγνωσε ο κ. Αθανασίου, η νέα βελτιωμένη τροπολογία προβλέπει:
-Να χορηγείται δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων από κοντά με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) χωρίς τους νομικούς περιορισμούς, που ισχύουν μέχρι σήμερα, εφόσον έχουν οι κρατούμενοι πρώτα με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.
-Να παρακολουθούν κοινώς στη συνέχεια με βραχιολάκι μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε απεργία δίψας ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει από σήμερα Τρίτη  ο 21χρονος Νίκος Ρωμανός, ο οποίος διανύει την 31η ημέρα απεργίας πείνας απαιτώντας να ικανοποιηθεί το δικαίωμά του για εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να υλοποιήσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθήνας.
Κρίσιμη για την απόφαση του Ν. Ρωμανού υπήρξε η απόρριψη, το βράδυ στη Βουλή, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στήριξαν ΔΗΜ.ΑΡ. και ανεξάρτητοι βουλευτές και συντάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ,  η οποία έδινε στον κρατούμενο απεργό πείνας τη δυνατότητα να παρακολουθεί μαθήματα με «βραχιολάκι».
Ο κ. Αθανασίου δεσμεύθηκε, μετά από εκκλήσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να προτείνει λύση πριν από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ «για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Σήμερα Τετάρτη στις 12 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί έξω ακριβώς από τη Βουλή, ενώ συγκέντρωση συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιούν ήδη αυτή την ώρα περίπου 50 άτομα έξω από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου